Tit Turnšek, predsednik ZZB za vrednote NOB Slovenije na protestnem shodu proti javni televiziji na na Titovem trgu v Kopru, 2. avgust 2018

Že nekaj časa smo priča neverjetnemu potvarjanju naše polpretekle zgodovine. Nekatere laži so prav smešne in absurdne. Lahko se vprašaš ali so ti lažnivi gospodje in tudi gospe sploh pri zdravi pameti. Poplava laži se ne širi samo iz poslanskih klopi SDS-a – tam je zaukazana.
Bistvo njihove laži je dodelal že Göbbeles: katerega bistvo je: Ponavljanje laži do svetopisemske resnice »in beseda je meso postala«

Nova 24 je ustanovljena prav za te namene. Denar ji priteka iz Orbanove Madžarske. Časopisi Reporter, Demokracija, Družina so polni laži in sovražnega govora. To vse nekako razumemo, saj vemo čigavi so in čemu služijo. Če bi nas ti začeli hvaliti, potem bi morali resno razmisliti, kaj je z nami narobe.
Dostojevski je zapisal tale stavek:
»Če bi se oziral za vsakim psom, ki laja za mano nebi nikoli prišel domov«.

Toda kadar se začne širiti laži in potvarjaje zgodovine iz javne RTV, ki jo financiramo mi vsi, pa stvar postane bolj resna in zaskrbljujoča.

Možina v svojih oddajah že preveč dolgo širi neresnice. Kar si je pa privoščil z Dežmanom je pa preveč.

Žalila in lažno sta obtoževala partizanski boj in narodno osvoboditev. Gledalcem sta predstavljala izkrivljeno razumevanje zgodovine. Jugoslovanski partizani pod vodstvom Maršala Tita niso bili na strani zavezniških sil in njenih voditeljev, ki so skupaj s sovjetsko Rdečo armado premagali nacizem in fašizem, to največje zlo vsega človeštva. Partizanski boj sta enačila z okupatorjem.
Partizanov in tistih, ki so z okupatorjem sodelovali nikakor ne gre enačiti, eni so se okupatorju uprli, drugi pa z blagoslovom ljubljanskega nadškofa Rožmana zaprisegli Hitlerju in poprijeli za nemško orožje.
Za svobod so se v partizanskih vrstah borili, tudi duhovniki, Mariborski škof Tomažič je bil v hišnem priporu, 9 duhovnikov so zverinsko ubili v Jasenovcu.. Veliko partizanov je bilo vernih in so šli k maši, če so le okoliščine dopuščale. Tudi to je naša zgodovina, ki bi jo celo nekateri visoki duhovniki radi zamolčali.
Kdo so bili ti tako imenovani »domobranci«? Dovolite mi da citiram:
Pri domobranski prisega Hitlerju jih je SS general Rösener takole nagovoril:
Dne 24 septembra 43 sem izdal povelje za ustanovitev slovenskega domobranstva….Iz majhnih krdel belogardističnih legionarjev je na moj ukaz zraslo slovensko domobranstvo….S pomočjo velike Nemčije smo vas izvežbali, oblekli in oborožili. Danes ste prisegli, da boste skupaj z nemško vojsko, z vojaškimi SS oddelki in policijo borili za svobodno, čisto Evropo.
Je še kak dvom, kdo so bili »domobranci«. Tega si ni izmislil Turnšek.
In kdo so bili partizani? Dovolite mi da zopet citiram:
11 septembra 1944 je na londonskem radiu član kraljeve vlade dr. Alojz Kuhar med drugim dejal:
» Vsi oni, ki se hočejo boriti za svobodo domovine in to mora biti danes največji vzor vsakega slovenskega človeka, pojdejo po najkrajši poti v OF, ki je v imenu Jugoslavije in zaveznikov postavljena, da vodi borbo za naše osvobojene…«
Tudi tega si ni izmislil Turnšek.

Ampak vsega tega Možina noče vedeti, Dežman pa verjetno niti ne razume.
Ni »leve« in »desne« resnice. Dejstva so taka kot so, lahko po seveda ima vsak svojo interpretacijo. Z vsakim svinčnikom lahko napišete stališče do preteklost, lahko napišete kolikor hočete neresnic. Toda ni nobene radirke, s katero bi lahko izbrisali preteklost. Dejstva ostajajo dejstva.

In končno se lahko vprašamo, komu vse te laži, ki se širijo tudi iz javne RTV služijo?
Juhant je nedavno tega priznal, da ne gre za spravo pač pa rehabilitacijo.
Razraščajoči se klero-fašizem, mora oprati sramotno izdajstvo škofa Rožmana in klerikalnih politikov zbranih okoli njega, da lahko postane vrhovna moralna avtoriteta.
Odstraniti želijo vse drugače misleče, da bi potem lahko neovirano vladali. Janševa SDS jim pride ravni prav.
Slovenski škofje si postopoma polaščajo tudi RTV-ja. To je kontekst v katerem se dogajajo oddaje gospoda Možine.

In kaj moramo storiti?
1. Zahtevamo, da se oddaje gospoda Možine ukinejo.
2. Napisati moramo nov zakon o RTV, ki bo zagotovil politično, ideološko in versko nepristransko javno televizijo. RTV. Sedanji zakon je pač Grimsov zmazek
Svoboda javnega obveščanja ne more temeljiti na »drugi plati medalje«, ča je druga plat laž. Ne more biti uravnoteženega poročanja o resnici in laži.