Vabilo na ogled filma Preboj

Ob 75. obletnici preboja partizanov iz obroča nemških vojakov na Menini planini Združenje borcev za vrednote ZZB NOB Slovenije in ekipa Preboj vabita na ogled filma Preboj, režiserja Dejana Baboska. Predvajanje filma bo
v ponedeljek, 16. marca 2020 ob 18. uri v Kinu Bežigrad, Linhartova cesta 11 Ljubljana.
Vstopnice lahko kupite na blagajni kina ali na spletni strani – Kino Bežigrad.
Cena vstopnice je 5.80 evra, za upokojence pa 5.20 evra. Po ogledu filma bo krajši kulturni program in pogovor z ustvarjalci filma ter nekaterimi še živečimi borci z Menine planine.

Film Preboj je posnet po resničnem romanu komandanta Franca Severja Frante (častni meščan Ljubljane leta. 2019). Nastal je v sodelovanju filmske produkcije Narayan production, Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in Kulturno zgodovinskega društva Triglav.
Film Preboj je v letu 2019 dosegel izjemen uspeh in v kino do 13. januarja 2020 pripeljal 18.276 gledalcev. V letu 2020 potekajo nove kino projekcije filma po Sloveniji.
Februarja 2020 je potekalo gostovanje filma v Sarajevu in Mostarju. V letu 2020 sledi distribucija filma v Južni Koreji in Severni Ameriki, kar je rezultat dela filmske prodajne agencije Mediamove iz Poljske, s katero sta producenta filma Produkcija Narajan in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije sklenila pogodbo za mednarodno zastopništvo.
V dogovoru so tudi termini za projekcije v Avstriji in Veliki Britaniji. Ekipa filma Preboj, se trenutno ukvarja z montažo dokumentarnega filma o preboju na Menini planini z naslovom Past na Menini planini, ki bo na ogled proti koncu leta 2020.

ZZB NOB Slovenije in ekipa Preboj