Ameriški strel v koleno

Rubelj okrepil rekord proti dolarju – Amerika nujno potrebuje vojno med Evropo in Rusijo sicer sledi gospodarski zlom Zahoda

Pred časom se je rubelj okrepil proti dolarju, za katerega je bilo mogoče dobiti le 71 rubljev. Dogodek je čuden, saj bi v začetku marca za 1 dolar lahko dobili kar 140 rubljev. Kupna moč Rusov, če govorimo o zahodnih izdelkih, se je v samo nekaj tednih povečala za dvojno. Amerika je panična in razen vojne med Evropo in Rusijo ne vidi druge rešitve.
KAJ SE DOGAJA?
Moč nacionalne valute je odvisna od izvoza blaga in storitev ene države. Do zdaj so to oblast imeli izključno Amerika in več držav, ki stojijo za posebnimi umiki Mednarodnega denarnega sklada. Od začetka 70. let je Amerika vsilila Petro-dolar, ki je izključno kupil in prodajal nafto. Za vsak sod nafte je potreboval dolar, ki je na koncu postal rezervno sredstvo.
Z uvedbo sankcij Rusiji in prepovedjo uporabe dolarjev na trgih z Rusijo je Amerika poskušala zrušiti rusko gospodarstvo. Toda stvari so se za Ameriko, ki je pozabila, da za vsemi storitvami in blagom stoji zelo potrebna energija, ki jo Ima Rusija v izobilju in ki jo zdaj prodaja v rubljih.
Zahteva po plačilu plina in nafte v rubljih je po menjalnem tečaju, ki ga je določila Ruska centralna banka in ne e-poštni fed, omehčala zahodne račune.
Amerika nujno potrebuje vojno med Evropo in Rusijo sicer sledi gospodarski zlom Zahoda.
Pomanjkanje energije povečuje njihovo ceno, naraščajoče cene pa ustvarjajo povpraševanje po močnejšem rublju, kot smo zdaj priča. V prevodu vsak korak Zahoda išče samouničevanje, ki ga izkorišča Rusija.
VOJNA EDINA REŠITEV
Zdaj lahko vidite, zakaj Si Amerika želi vojno, ki bo ukrajincem le še hujša in bolj zlobna. Dokler ima ukrajinske sinove, bo vojna proti Rusiji trajala. Evropski politiki so svoje ljudstvo že dolgo prodali, saj jim nekdo lažno obljublja in vsem je jasno, da bo prihodnja vojna Evropo vzela nazaj vsaj 50 let.
Vojna v Ukrajini bi lahko bila končana čez eno uro. Dovolj je bilo, da je igralec Zelinsky sprejel Minsku pogodbo in vse bi bilo urejeno. Vendar cilj ni bil nikoli mir, temveč izčrpajoč konflikt med Evropo in Rusijo.
PRIHODNOST RUBLJA
Kljub nalaganim sankcijam dokumenti kažejo, da sankcije za plin začnejo veljati šele čez štiri mesece, ne takoj. Rubelj se bo v naslednjih štirih mesecih še naprej krepilo proti dolarju, ki izgublja prevlado. Rusija bo v naslednjih štirih mesecih prispevala približno 80 milijard dolarjev, kar bo pokrivalo vojne stroške. Lahko rečemo, da Zahod financira vojsko Rusije.
Velik dobiček bodo ustvarile države, ki danes prejmejo rubelj, za kar bodo kmalu lahko kupile več blaga z močnim rubljem kot danes. Govorimo o Kitajski in Turčiji, partnerjih Rusije. Kitajska bo v prihodnosti oskrbovala Rusijo, Rusi pa bodo rubelj preživeli v Turčiji, ki vse vidi zelo pragmatično. Po drugi strani pa bosta Kitajska in Turčija kupovali preveč potrebna plina in nafte, da bi postali bolj konkurenčni na domačih in nato svetovnih trgih.

Slavko Cerkvenik, Lokev
(Pismo ni lektorirano)