Ali je naziv politični goljuf res preoster?

Ko žvižganje protestnikov in žvižgač Ivan Gale preglasijo čivkanje vladne in druge elite moramo biti vsaj pozorni, če ne kaj drugega. Tu mislim seveda na ukrepanje vseh pristojnih organov v državi in seveda državljanov. Če ne, se lahko kdaj v bodočnosti zgodi, da ne bo več nikogar, ki bi žvižgal. Pa seveda ne mislim, da bi plesali tako, kot čivkajo elite.
Pa bodi dovolj prispodob in naj konkretno povem, da bo razumljeno vsakomur: »Nespoštovani člani vlade in vsi, ki jo kjerkoli in kadarkoli ter v vsakem primeru podpirate od vrha Cerkve do zadrtih strankarskih pripadnikov – dovolj je vašega političnega goljufanja in zavajanja. Dovolj je vašega primitivizma, vaše nesposobnosti in rušenja države, uničevanja medijev, ugleda doma in v tujini in predvsem naše svobode. Dovolj je vašega pljuvanja po preteklosti in vseh nas. Predvsem pa je dovolj rušenja sedanjosti in vodenja v brezperspektivnost prihodnosti. Skratka: dovolj je skrivanja za lažno demokracijo, v imenu katere vse to delate!«
Razumem, da je vaš primarni interes ohranitev oblasti, privilegijev in zadržanje finančnih ugodnosti, a vseeno se počasi približuje čas, ko se je potrebno vprašati: »Pa koliko časa se še lahko vsi skupaj pretvarjamo, da je vse normalno? Ali vam sploh lahko še kdo zaupa? Ali je resnično potrebno uničiti vse, kar je pozitivnega in za vsako ceno?« Kaj pomeni to predjesensko sejanje strahu? Strahu učiteljev pred šolo, namesto, da bi se pripravljali na pouk, se pogovarjajo o razdaljah med klopmi in dilemi zaprtje ali odprtje šol, učenje na daljavo? Kaj pomeni sejanje strahu med množico turistov pred vrnitvijo domov? S tem, da odločevalci in njihovi podporniki vestno čistijo bazene na svojih lokacijah v tujini, ali pa doma letujejo z družino na znanih vinskih destinacijah? Kaj pomeni dnevno poročanje o zdravstvenem stanju določene bolezni, kot da gre za mrtve, ranjene in ujete v vojni? Kaj pomeni to hojsanje po policiji in uničevanje temeljev pravne države?
Kaj pomeni opozarjanje cerkvenega velikašev (Stanislav Zore ob 60-letnici kardinala Franca Rodeta, 15. 8. 2020), na Brezju »na nevarnosti, ki grozijo narodu zaradi nizke rodnosti, samomorov in splavov, mamil in alkoholizma ter na šolo, ki ateizira, namesto da bi vzgajala za vrednote – vse to pa z željo po moralni prenovi in normalnih odnosih med Cerkvijo in državo”?
Očitno se je pričel boj za ideološko izobraževanje pod krinko korone ter sejanja strahu in dvomov.
Prav tako se bliža čas odločitev glede sprejemanja medijske zakonodaje in razgradnje javnih medijev. Potrebno je preusmeriti pozornost od realnih problemov, ki jih ta vlada očitno ni sposobna reševati na vse pretekle akterje, na zunanje okoliščine in dejavnike ter na namišljene probleme. Nekaterih zadev enostavno ne smemo pozabiti.
Zato bi bil že skrajni čas za razmislek vseh nas o tem, ali vidimo probleme, ali jih znamo rešiti in ali jih hočemo rešiti. Brez zavajanj s strani vseh plačanih političnih profesionalnih goljufov. Ali so morda pretrde besede? Ne, samo presek realnega stanja prikazan v jasnih besedah. Konec koncev pa, zakaj pa bi moral biti vljuden do tistih, ki me sicer vljudno, ali pač tudi ne, vendarle primitivno – dnevno goljufajo?

Miloš Šonc, Grosuplje