OO borcev za vrednote NOB Mokronog-Trebelno v okviru praznovanja obletnice ustanovitve XII. SNOUB, Gubčeve brigade in Mokronoške čete, dne 03.06.2017 ob 08.00 uri načrtuje izvedbo VI. orientacijskega pohoda, na katerem bodo tekmovale ekipe osnovnih šol ter društva in organizacije iz različnih krajev občine Trebnje, Mirne Šentruperta in Mokronog – Trebelno. Na ta način se naša organizacija prizadeva ohranjati vrednote pridobljene med NOB ter spomin na dogajanje med NOB 1941-1945, kakor tudi v osamosvojitveni vojni leta 1991. V času tekmovanja se bodo tekmovalci seznanjali s pomembnimi dogodki iz vojnega obdobja, s spominskimi obeležji NOB, kakor tudi z dogajanji v času osamosvojitvene vojne, izvajali pa bodo tudi določene naloge na različnih kontrolnih točkah. Na cilju bo organizirano tekmovanje v streljanju z zračno puško, v kategoriji otrok do 15 let in članov.

Tekmovanje:              Po poteh Gubčeve brigade

Datum:                        Sobota, 3.6.2017 ob 08.00 uri

Kraj:                             Mokronog, Športni park pred OŠ Mokronog

Organizator:                OO borcev za vrednote NOB Mokronog-Trebelno

Vodja tekmovanja:     Matej Dreža

Prihod:                         08.00 ura

Start:                            08.30 ura ŠD Mokronog

Cilj:                               LD Mokronog (Preloge)

Kategorije:                   Učenci OŠ do 15 let

                                      Člani in članice od 15 let dalje

Ekipa je sestavljena iz treh članov, članic, lahko so mešane ekipe. Poimenska prijava članov ekip na štartu. Vrstni red ekip na tekmo bo določila tekmovalna komisija po prejemu prijav, ekipe bodo o vrstnem redu seznanjene pred pričetkom tekmovanja, ekipe bodo odhajale na pot z desetminutnim zamikom.

Prijave:                      do vključno 26.5.2017 na naslov  mirko.hrovat@gmail.com

V primeru prijav manj kot 10 ekip se tekmovanje ne izvede, kategorije se upoštevajo samo po prijavi najmanj  5 ekip. Morebitno odpoved tekmovanja se sporoči                                          ekipam 4 dni pred začetkom tekmovanja, zato prosimo vse ekipe, da nam ob prijavah posredujte elektronske naslove.

Štartnina:            za učence OŠ brezplačno, za ostale 10 EUR po osebi (pijača, hrana in majica), ki se poravna na transakcijski  račun štev. 0315 3100 0002 222, SKB Trebnje, last Združenja borcev NOB Trebnje, do vključno 26.5.2017 s pripisom                                    Za orientacijski pohod

Teren:                     Okolica Mokronoga, Priča, Brezovica pri Trebelnem

Karta:                     Občina Mokronog-Trebelno (ekipe prejmejo karto pred tekmo)

Razglasitev:           Na cilju, LD Mokronog

Nagrade:                Prvo tri uvrščene ekipe bodo prejele pokale, najboljša ekipa

                                v vseh kategorijah pa še prehodni pokal Gubčeve brigade.

Informacije:           Mišo Hrovat – 040 796-475, Matej Dreža – 040 667-501

Opozorila:              Propozicije pohoda bodo objavljene 1 mesec pred začetkom

                                tekmovanja na spletni strani združenja

                                www.zb-nob-trebnje.si

                                Potrjevanje kontrol bo na klasičen način z luknjanjem kontrolnih kartončkov.

                                Tekmovanje poteka ob vsakem vremenu

                                Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost

Med potjo na različnih kontrolnih točkah bodo tekmovalci izvedli določene naloge: streljanje z zračno puško, streljanje z lokom In metanje bombe v cilj.

Na cilju test z 10 vprašanji o dogajanju med NOB in osamosvojitveno vojno (viri: Gubčeva brigada, Mokronoška četa, XII. SNOUB, Milan Majcen in Janček Mevželj, Občina Trebnje med NOB in Osamosvojitveno vojno. Na spletni strani Združenja borcev za vrednote NOB Trebnje www.zb-nob-trebnje.si bo od 22.5.2017 objavljeno 50 vprašanj, od katerih bo 10 vprašanj naključno izbranih v testu.

Po orientacijskem pohodu bo na ciljnem prostoru organizirano tekmovanje v streljanju z zračno puško (dve kategorije otroci do 15 let in starejši od 15 let).

Na cilju bo delitev pijače in hrane, majice ter razglasitev rezultatov  v obeh kategorijah ter podelitev pokalov in medalj za tekmovanje v streljanju z ZP.