V A B I L O

na tradicionalno 59. vseslovensko srečanje bivših internirank in internirancev ter političnih zapornic in zapornikov nekdanjih nacifašističnih taborišč in zaporov, ukradenih otrok in izgnancev ter njihovih svojcev in prijateljev, ki bo potekalo v Portorožu, v hotelih Lifeclass (Slovenija, Riviera).

Program:
petek, 18. septembra
– v dopoldanskem času prihod in nastanitev,
– kopanje v bazenskem kompleksu in druženje,
– ob 19. uri koktajl dobrodošlice in večerja,

sobota, 19. septembra
– kopanje v bazenskem kompleksu in druženje,
– ob 20. uri letni sestanek v dvorani Colombo Hotela Slovenija,

nedelja, 20. septembra
– ob 11. uri proslava s častnim pokroviteljstvom in nagovorom predsednika RS Boruta Pahorja in kulturnim programom,
-po proslavi kopanje v bazenskem kompleksu in druženje,

ponedeljek, 21. septembra
– kopanje v bazenskem kompleksu in druženje pred odhodom.

Spoštovani, letos želimo še posebej obeležiti 75. obletnico zmage nad fašizmom in nacizmom in osvoboditve vseh taborišč.

ZZB za vrednote NOB Slovenija, ki nadaljuje tradicijo Osvobodilne fronte se je zavezala spoštovanju vrednot partizanstva – tistih vrednot, ki so jih pred 72 leti, s sicer drugimi besedami pa vendarle na istih temeljih, zapisali v Splošni deklaraciji človekovih pravic. To so tiste vrednote, zaradi katerih se vsako leto zberemo tukaj v Portorožu.
Drage tovarišice, tovariši, želimo in upamo, da se srečanja udeležite s svojimi svojci in prijatelji. S tem izkažimo in potrdimo našo pripadnost skupnim vrednotam kot so tovarištvo, domoljubje, solidarnost, sočutje, pravičnost in enotnost, ki jih je generacija internirancev tako pogumno udejanjila v časih, ko je bilo težko biti človek in naši skupni zavezi, da jih prenašamo na mlajše generacije – v spomin in opomin.

Cena polpenziona v dvoposteljni sobi je 51 € na dan + TT – skupaj dva, tri ali več dni. Dodatek za enoposteljno sobo je 18 € na dan. Namestitev bo v hotelu Riviera. Brezplačna uporaba zunanjega in novega notranjega kompleksa hotela.

Pri plačilu lahko koristite tudi svoje turistične bone.

Ker je število udeležencev na letošnji prireditvi omejeno na 150, vas prosimo, da se prijavite čimprej. Članice, interniranke, svojci in prijatelji ZZB NOB se prijavite pisno na naslov: ZZB NOB Slovenije, Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana ali po telefonu št. 01/434-44-45, gsm 051/392-120, mail: info@zzb-nob.si.

Nasnidenje v Portorožu!

Za organizacijski odbor: Matjaž Špat