V sklopu obiska Grčije, namenjenega spominski slovesnosti in polaganju venca slovenskim partizanom na Kefaloniji, se je Aljaž Verhovnik v Atenah srečal tudi z vodstvom grške partnerske organizacije. V prostorih zveze sta ga izjemno prijazno sprejela predsednik zveze, Christos Tsintzilonis in podpredsednik, Grigorios Touglidis. Poleg njiju sta bila na srečanju še predstavnica Veleposlaništva RS v Grčiji, Tina Grgantov, ki je pomagala pri organizaciji srečanja z grško zvezo in novinar Iztok Pipan.

Podobno, kot v Sloveniji, je bila zveza že pred leti pred prelomnico v svojem delu, saj je število veteranov zaradi starosti začelo upadati, zato so sprejeli sklep, da so najprej v svoje vrste sprejeli družinske člane borcev, kasneje pa tudi simpatizerje uporniškega gibanja.

Predsednik zveze PEAEA – DSE Christos Tsintzilonis je poudaril, da je njihovo osnovno poslanstvo ne samo boj proti fašizmu in nacizmu, ampak tudi proti temeljem nacifašističnih idej, imperializmu in kapitalizmu. Vse to predajajo tudi mlajšim generacijam, ki jim namenjajo precej energije, saj si želijo, da bi mladi živeli v svetu, ki bo bolj enakopraven in miren.

PEAEA – DSE je tako kot ZZB NOB članica Svetovne zveze veteranov (World Veteran Federation), poleg tega pa so še člani FIR (Fédération Internationale des Résistantes), mednarodne zveze protinacističnih uporniških gibanj, v katero je danes vključenih 25 veteranskih organizacij iz Evrope in Izraela.

V imenu ZZB je ob koncu srečanja predsedniku PEAEA – DSE, Christosu Tsintzilonisu predal knjigo o slovenskem partizanskem gibanju, ki je izšla v angleškem jeziku ob 70. letnici osvoboditve, ter priložnostni kovanec z likom legendarnega partizanskega Komandanta Staneta.