VABILA – MAJ 2022

ZB za vrednote NOB Dravograd

Združenje borcev za vrednote NOB Dravograd bo pripravilo 6. maja 2022 ob 17. uri v spominskem parku v Črnečah svečanost, na kateri se bodo spomnili tragično preminulih ruskih vojnih ujetnikov, ki so v drugi svetovni vojni sodelovali pri gradnji hidroelektrarne Dravograd. V programu bodo sodelovali praporščaki vseh veteranskih združenj v občini in Mešani pevski zbor Črneče. Organizirali bodo tudi prevoz izpred občine ob 16. uri.
Združenje ZB NOB Dravograd 14. maja vabi tudi na spominsko svečanost na Poljano pri Prevaljah. Program se bo začel ob 11. uri. Prijave za prevoz zbirajo do 12. maja. Prijavite se lahko na telefon: 041 610 536

OO ZB za vrednote NOB Žužemberk

Občinska organizacija Zveze borcev za vrednote NOB Žužemberk vabi 7. maja 2022 ob 11. uri na spominsko svečanost pri spomeniku na Cviblju. Slavnostni govornik bo mag. Dušan Černe, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto. V kulturnem programu bodo sodelovali recitatorji, pevski zbor in harmonikar. Ob častnem pozdravu praporščakov bodo delegacije k spomeniku položile vence.
Kot pravi Darko Pucelj, predsednik OO ZB za vrednote NOB Žužemberk, je pomembno, da z našo prisotnostjo širši javnosti pustimo jasno sporočilo, da sta NOB in 9. maj dan zmage nad nacizmom in fašizmom pomembna dogodka iz novejše slovenske zgodovine, ki med članicami in člani borčevskih organizacij nista in nikoli ne bosta pozabljena.

Združenje borcev NOB Nova Gorica

Združenje borcev NOB Nova Gorica vabi na koncert Ženske vokalne skupine Zimzelen, v počastitev dneva zmage. Koncert bo 7. maja 2022 ob 19. uri na pokritem kotalkališču Solkan (ob solkanski karavli).