Dragi upokojenci in ostali starejši državljani!

Ali veste, da v Sloveniji že testirajo 5G? Ali veste, da se dogovarjajo o ukinitvi papirnatega denarja? Ali veste, da je projekt “čipiranje” v polnem zamahu? Potrebujejo le še nek dogodek, zaradi katerega bodo to lažje uzakonili. Ali veste, da 37.a člen vojski omogoča delovanje tudi znotraj države (med drugim “obvladovanje množic”), ker je pojem “širša meja” raztegnjen tudi v npr. center Ljubljane?
Tako daleč smo prišli, da so nas zaprli kot ovce v štalo, o naši prihodnosti pa odloča peščica karieristov. Mnenja številnih zdravstvenih strokovnjakov, z zelo dolgim stažem in izkušnjami, niso pomembna. Niso si vzeli časa, da bi ugotovili kam je izginilo 3 milijone mask, niso si vzeli časa, da bi preučili škodljivost delovanja 5G mreže na vse žive organizme, vzeli so si pa čas, da so razglabljali o predlogu neke krajevne zdravnice (ki se slučajno piše Janša). Njena ideja, da bi domači svoje ostarele starše, ki so za stalno nastanjeni v domovih za ostarele, pripeljali domov je neživljenjska, nesmiselna in v tem obdobju za njih smrtonosna. Kdor ima starše v domu ve, da to ne le da ni preprosto, temveč je največkrat nemogoče. Tudi če se ne bi spopadali z “epidemijo”. Kako se mi ne bi ob takšnem veleumnem predlogu porodilo vprašanje, ali bi vlada rada starejše občane zaščitila ali se jih znebila? Glede na predlog, bi rekla da slednje. Bravo vlada! Narod si bo sodbo pisal sam!
Tole mi je posredoval prijatelj Milko, njemu pa Dolores Grebenc in sem sem to uporabil za uvod temu o čemer že nekaj časa razmišljam:
Popolnoma jasno je, da smo priča prvi generacijski čistki. Prvo je to zaznal Inštitut za javno zdravstvo in so ga predhodno že »počistili«. O čem se pogovarjamo? Dejstvo je da ta vlada ni sposobna razrešiti problema starostnikov, prav tako kot nobena do sedaj, ampak ostale so nam vsaj pustile živeti, ta nas je pričela iztrebljati. Ničesar, prav ničesar niso storili, da bi zaščitili oskrbovance domov ostarelih. Imeli smo to nesrečo, da se je nek zdravnik slučajno pojavil v enem od takih domov, vanj prinesel virus in nevede prispeval vzorec za uničenje starejše populacije. Strategije zaščite gospodarstva so se lotili takoj, seveda kapital je nujen za vzdrževanje vsake diktature. Nekaj malega pri tem obljubljajo tudi srednjemu sloju, ki je potencialno njihovo volilno telo. Strategija zaščite južne meje je bila ponujena zato, ker je najlažja pot do obvladovanju množic širom države, kot je že omenjeno v uvodu, ne pa za zaščito pred virusu. Zakaj vojska ni uporabljena na italijanski meji od koder virus resnično grozi. Ne, dodaten izgovor so emigranti, razlog pa seveda bližina prestolnice, kjer obmejni pas kaj hitro možno razširiti do nje. Strategija zdravstva je takšna kot je, zelo improvizirana, zaradi nesposobnosti ministrstva, k pa sreči delujoča, po zaslugi tistih zdravnikov in zdravstvenega osebja, ki še niso zavrgli Hipokratove prisege in osebne etike. Njim je namenjen globok poklon in zahvala, da smo še živi. Strategija za starejšo populacijo ne obstaja. Najlažji način je, prepustiti jo virusu, da opravi svoje. Pri toliko praznih hotelskih kapacitetah, ni bilo mogoče lete izkoristiti v namen ločitve zdravih in bolnih oskrbovancev. Namesto, da bi ministrstvo za zdravje angažiralo tiste zdravnike in bolniško ter strežničino osebje, ki se je sprostilo ob uvedbi karantene, za namen in potrebe obstoječih in začasnim domovom, je lete enostavno prepustilo usodi. Virus se je potrudil in opravlja delo namesto njih. Tudi strnitev časa nakupov za starejše je namenjena temu, da se čim več starejših ljudi med sabo okuži in se umakne skrbi vlade. Poseben paradoks je, da oskrba starejših spada v resor dela in ne v zdravstveni resor. Prepričan sem, da, če ima več kot polovica starostnikov zdravstvene težave, potem to spada v zdravstveni resor, če že ne zasluži svojega. Tudi drobtinice, ki jih vlada deli so navaden pesek v oči, kajti enkrat 150 do 300 € je smešno, ker je namenjeno zgolj trenutnemu pomirjanju in kupovanju glasov, kajti upokojenci smo pomemben del volilnega telesa!
Dragi so starostniki, vladajoča struktura se nam je očitno odrekla. Vendar se moramo zavedati, da se naša življenja počasi po naravni zakonodaji iztekajo. Po zakonih, ki jih trenutna vladajoča nomenklatura sprejema in še pripravlja, pa bodo živeli naši otroci in vnuki. Naša dolžnost je, da dokler smo še in dokler imamo še toliko moči, da lahko, z vsemi sredstvi preprečimo diktaturo, ki si nebrzdano utira pot v našo družbo. Nekateri med nami ste fašizem doživeli, drugim so nam o njem pripovedovali starši, vsi pa vemo in se zavedamo, kaj taki sistemi pomenijo. Prepričan sem, če bomo še na tem svetu, da bomo znali na naslednjih volitvah kaznovati predvsem tiste stranke, ki omogočajo relativno največji in skrajno desničarski SDS, da si pripravljajo osnove za orbanizacijo naše države, če že ne za kaj hujšega.
Generacija šestdeset plus in upokojenci vzemimo stvari v svoje roke, po končani epidemiji to najprej izrazimo na množičnih javnih protestih, nato pa na volitvah. Če pa bo potrebno pa tudi na druge načine!

Mitja Zupan, Ljubljana