Vodstvom Združenj in Društvom borcev NOB Slovenije
Vodstvom Krajevnih organizacij ZB NOB Slovenije

Spoštovani, Upam, da ste zdravi in v dobri kondiciji ter v pričakovanju konca ukrepov, normalizaciji in ponovnemu zagonu našega poslanstva. Zaradi ukrepa «ostani doma», so naše komemoracije, proslave, tovariška srečanja in ostale aktivnosti prenesene na prihodnji čas, ostanejo nam zgolj tehnična komunikacija, kar pa nikakor ne more nadomestiti medčloveških odnosov, stikov in vsega ostalega. Kot rečeno nas je korona virus prikoval na naše domove ter marsikoga pahnil v osamo in težak socialni položaj, pa ne zgolj materialni, ljudje v tem času najbolj pogrešajo pogovor in socialno vključenost.
Vodstva Združenj poznate svoje člane in prepričan sem, da pomagate tistim, ki so sami in brez tuje pomoči. Telefonski klic in pogovor velikokrat sprosti marsikatere napetosti in negotovosti, ki so v tem času pogoste in tu lahko vsi pomagamo, da pokličemo naše člane in jim s prijazno besedo polepšamo dan. Tudi sam kot nekdanji predsednik Združenja protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper vsak dan pokličem nekaj ljudi za katere vem, da so sami in jih moj klic in pogovor prijetno preseneti. Velikokrat ne potrebujejo ničesar razen tovariške in lepe besede. Želim in upam, da se bomo kmalu spet videli na naših proslavah, si stisnili roko, si zaželeli zdravje in odhajali domov zadovoljni in izpolnjeni tako kot smo to počeli do nedavnega.
Vsem, ki se v teh razmerah trudite opravljati svoje poslanstvo, ki temelji na vrednotah, tovarištvu in prijateljstvu se iskreno zahvaljujem in v pričakovanju, da se čimprej vidimo, vam želim zdravja, vztrajnosti in bodite povezani.

Marijan Križman, predsednik ZZB NOB Slovenije