Besedilo: Srečko Križanec, predsednik veteranov občine Štore

Ustanovitelj in prvi predsednik izraelske države David Ben Gurion je nekoč izjavil: »Resnica mi je nad vsem«. Tudi meni. Zato me laži, podtikanja in obrekovanja zelo bolijo. Nekaterim je laž sveta in vsakodnevna sopotnica. K temu pisanje me je spodbudila objava na televiziji Nova 24 TV in zadnja seja Odbora za obrambo v Državnem zboru.

Med drugim pišejo in govorijo namreč o visokih zaslužkih predsednika veteranov vojne za Slovenijo in upokojenega generalmajorja Ladislava Lipiča,za svetovanja na ministrstvu za obrambo. Letno naj bi prejemal celo 19.800 evrov plačila. Ljudje takšnim informacijam in lažem z lahkoto nasedajo. Namen zlobnosti pa je žal vsekakor dosežen. Predsednik veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič je pošten in pokončen mož. Zaveden domoljub in iskren pri svojem delovanju. Na njegovo zahtevo je iz MORS-a prejel izpisek vseh izplačil, ki govorijo o tem, da je v štirih letih dobil 6.840 evra. Razlika je več kot očitna, izrečene laži pa na dlani.

Ladislav Lipič je tudi moj predsednik in če žalite njega in širite laži o njemu, žalite tudi nas ostale veterane, ki smo združeni v zvezo z več kot 25.000 člani. Nekoliko zamerim Ministrstvu za obrambo,  da se za svojega bivšega pripadnika in načelnika Generalštaba Slovenske vojske ne zavzamejo in javno ne povedo resnice. To me kot člana veteranske in častniške organizacije zelo moti. Odbor za obrambo je postal dobesedno poligon za obračunavanje, obrekovanje, žaljenje, podtikanja, nabiranje političnih točk in predvsem za širjenje laži. Državni zbor bi moral odločno ukrepati, ne glede na opevano demokracijo, saj to, kar si lahko privoščijo člani stranke SDS na tem Odboru, presega mejo dobrega okusa in zdravega razuma in z demokracijo nima nič skupnega. Kdor ni častilec SDS in tisti, ki mislimo s svojo glavo, smo ozmerjani s petokolonaši in ne vem kaj še vse. Koalicijski poslanci so tiho ali pa obstruirajo sejo, pripadniki Slovenske vojske so tam kot kakšni nebogljeni šolarčki, ki morajo poslušati nauke in nebuloze posameznih nastopačev, nakladačev in predvsem primitivnih kričačev. To se mora v hramu demokracije takoj nehati. Po svoje pa tudi verjamem, da se generalom upira spuščati na tako nizek nivo primitivnega komuniciranja. Za zresnitev in predvsem streznitev nekaterim članom Odbora priporočam branje  knjige z naslovom: »Kaj nam pa morete!«, avtorja Matjaža  Frangeža. Potem se bo vaš napuh sigurno precej polegel.