Koncertni otroški zbor Navdih iz Moskve  je imel v maju v Sloveniji tri koncerte: v Ljubljani, v Osnovni šoli Vič, kjer se je zbralo 390 poslušalcev, v Novem mestu v Kulturnem domu Janeza Trdine jim je prisluhnilo 280 poslušalcev, v Gorici pa jih je v Kulturnem domu Gorica prav tako poslušalo 280 poslušalcev. Zbor je imel kratke nastope tudi pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani, v Postojnski jami in na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Koncertni otroški pevski zbor Navdih Otroške pevsko-zborovske šole No.106  Severnega moskovskega okrožja je dobitnik številnih prvih nagrad na mednarodnih zborovskih tekmovanjih. Zbor veliko koncertira ne samo v Rusiji, temveč tudi v številnih evropskih državah. Na svojih turnejah je nastopal tudi v Sloveniji,  leta 1996 v Kamniku, leta 2004 v Novi Gorici in v Ljubljani, leta 2008 v Sežani… Večkrat so peli ob državnih praznikih na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Moskvi.

Glavni organizator vseh koncertov je bila ljubljanska krajevna organizacija ZB Vič Rožnik.Koncertov brez finančne  pomoči Društva Slovenija Rusija in brez donacij številnih prijateljev ne bi izpeljali.

Anton Ipavic