80 LET BITKE PRI JELENOVEM ŽLEBU

GUBČEVA BRIGADA, CANKARJEVA BRIGADA, TOMŠIČEVA BRIGADA, ŠERCERJEVA BRIGADA, OBČINA RIBNICA, ZB NOB RIBNICA, SLOVENSKA VOJSKA, PD RIBNICA in ZVEZA VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO

Vas vljudno vabimo v soboto, 25. marca 2023, ob 13. uri v dom TVD Partizan v Ribnici na SPOMINSKO SLOVESNOST OB 80-LETNICI ZMAGOVITE BITKE PRI JELENOVEM ŽLEBU.

26. marca 1943 so Gubčeva, Cankarjeva, Tomšičeva in Šercerjeva brigada uničile bataljon italijanske divizije Macerata, kar je bila največja zmaga nad italijanskimi okupatorskimi enotami v Sloveniji.

Slavnostni govornik bo minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec.
Spominski dogodek bomo obeležili tudi z bogatim kulturnim programom pod vodstvom Irme Grbec.

POHOD IN SLOVESNOST V JELENOVEM ŽLEBU

Hkrati s spominsko slovesnostjo vabimo tudi pohodnike, da se v organizaciji Planinskega društva Ribnica udeležite tradicionalnega pohoda v Jelenov Žleb, s pričetkom v Rakitnici ob 7.30 ali Planinskega društva Loški Potok v Loškem Potoku ob 8.00 izpred pošte na Hribu. Pridružili se jim bodo pohodniki Pohodne sekcije Sodražica z odhodom ob 7.30 uri iz Sodražice. V okviru pohoda bomo ob 11. uri položili venec ob spomeniku nad breznom pri Jelenovem Žlebu in izvedli kratko učno uro.