Ob 60.obletnici postavitve spomenika žrtvam 2. svetovne vojne v Ricmanjih v občini Dolina pri Trstu, organizatorji: občina Dolina pri Trstu, VZPI – ANPI,  sekcija Ricmanje-Log in Kulturno društvo Slavec Ricmanje – Log vabijo na več prireditev.

V petek, 23. septembra, ob 19.uri bo v prostorih Kulturnega doma v Ricmanjih zgodovinar Borut Klabjan predstavil brošure 70 let spomenika padlim v NOB, sledil  bo nastop Moškega pevskega zbora Pod Latnikom, ki ga vodi zborovodja Manuel Purger.

V nedelja, 25. september bo ob 16. uri na vaškem trgu v Ricmanjih koncert Tržaškega pevskega zbora PinkoTomažič, godbe na pihala iz Ricmanj in plesne supine Srebrna iz Senožeč. V primeru slabega vremena bodo nastopi v občinskem gledališču v Boljuncu.

V nedeljo, 23. oktobra ob 17. uri bo v Kulturnem domu v Ricmanjih Večer partizanskih pesmi, na katerem bodo sodelovali: Skupina Srake iz Štandreža, Dekliška vokalna skupina Primorsko iz Mačkolj, Nonet Primorsko iz Mačkolj, Ženski pevski zbor Prem in Mešani pevski zbor Slavec – Slovenec iz Ricmanj. Gostja večera bo borka, partizanska učiteljica, pesnica in pisateljica  Valerija Skrinjar Trvz. V nedeljo, 6. novembra,  bo ob 15. uri svečanost pri spomeniku na vaškem pokopališču s polaganjem vencev, ob 16. uri pa bo v Kulturnem domu osrednja slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik dr. Jože Pirjevec, sodelovali pa bodo Godba na pihala Ricmanje in učenci COŠ I. T Zamejskega- Ricmanje