Spoštovani gospod Leljak, v vaši knjigi »Teharske žive rane – Huda jama« ste na strani 214 v poglavju Pogovori za Slovenske novice v zadnjih dveh stavkih zapisali: »Jezernik in Hercog pobegneta iz Brnice pri Hrastniku 13. junija 1945. Pobegneta iz jame, v katero jih je pahnil lokalni likvidator partizan Jože Menih – Rajko.«

Ste, gospod Leljak, že kdaj slišali za Pohorski bataljon in partizana Šarha? Če bi in kaj o njem prebrali, ne bi mogli napisati tako debele laži, kot ste jo citiranem stavku v vaši knjigi.

Resnica je naslednja: Pohorski bataljon in partizan Šarh sta zaradi izdaje 8. januarja 1943 s svojimi soborci bila svojo zadnjo bitko. 65 padlih partizanov je pokopanih na graškem pokopališču. Po vojni pa so posmrtne ostanke štirih padlih borcev pokopali k spomeniku v Rušah. V tej bitki je padel tudi partizan Jože Menih – Rajko. Zato je vaše pisanje velika laž, saj ste že dve leti mrtvemu človeku pripisali dejanje, ki ga mrtvi ne more storiti, in ga v svoji fantazmi uvrstili med likvidatorje.

Zakaj ste to storili, veste le vi! Bralci tega opisa dogodka si bodo že ustvarili svoje mnenje, zato sem to tudi napisal.

Opravičila od vas zaradi tega pisanja ne pričakujem, kako ste do te »resnice« prišli, pa bi javnost zagotovo zanimalo.

Martin Mlinar, Združenje borcev za vrednote NOB Hrastnik