Leto, ki prihaja, ne bo preprosto. Braniti bomo morali vrednote slovenskega naroda, ki so se dokončno izoblikovale v našem boju za obstoj naroda v drugi svetovni vojni.

Kadar gre za obstoj naroda, bi morale biti vse ideološke, verske in politične razlike nepomembne. Prehajamo v novo obdobje digitalne družbe. Ali se zavedamo, kaj to pomeni? Ali bomo znali ohrani svojo nacionalno identiteto?

V našem narodnoosvobodilnem boju smo ustvarili svojo državo in prerasli iz naroda v nacijo. V vseh prelomnih trenutkih prejšnjega stoletja, leta 1941 in 1991, smo vedeli, kaj je naša dolžnost. Danes smo del Evropske unije, ki je pred prelomnimi odločitvami. Zelo določno in jasno bomo morali povedati, kakšno Evropo si želimo – in ne samo povedati, ampak bomo morali tudi kaj storiti. Povsod po Evropi, od Baltika do Sredozemlja, vstaja fašizem. Tudi naša domovina ni izjema. Klerofašizem postaja vse bolj agresiven. Škofje kriminalizirajo naš boj za obstanek. Polastili so se naših gozdov, zdaj se hočejo polastiti še naših teles. Vero zlorabljajo za bogatenje in hlastanje po oblasti. Vsak dan smo priče ponarejanju zgodovine in blatenju našega narodnoosvobodilnega boja, da prikrijejo svoja zločinska dejanja, ki so jih zagrešili med drugo svetovno vojno. Ustanavljajo se paravojaške fašistične skupine.

Naša naloga, naloga vseh nas je, da se upremo vsem lažem in potvarjanjem naše zgodovine. To smo dolžni storiti v spomin na vse padle borce, vse talce, vse umrle v koncentracijskih taboriščih.

Leto, ki prihaja, je volilno leto. Ni in ne sme nam biti vseeno, kdo bo v parlamentu v prihodnjih letih. Kdo bo oblikoval zakone, kdo bo odločal o socialnem varstvu, zdravstvu, šolstvu in znanosti. Mi nismo strankarska organizacija, zato ne bomo direktno podpirali nobene stranke. Sem pa prepričan, da bodo vsi naši člani volili v skladu s svojimi vrednotami in da bodo znali izbrati prave ljudi. Pomembno je, da gremo vsi na volitve. Usoda naše domovine je tudi v naših rokah.

Vsem našim članom želimo v prihajajočem letu veliko zdravja, zadovoljstva in sreče.

ZZB za vrednote NOB Slovenije