Vabimo Vas na svečano zasaditev “VRANOVE VRBE IN HRASTA” v Vrtu spominov in tovarištva, Petanjci v četrtek, 30. marca 2017, ob 16. uri.

Častni član Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, prvi in dolgoletni predsednik njenega Programskega sveta in še vedno njen neumorni in vsestranski sodelavec, akademik dr. Anton Vratuša bo zasadil vrbo žalujko in hrast. Vranova vrba bo skupaj z vrbo, zasajeno ob 20-letnici ustanovitve Ustanove simbolnega pomena – kot ohranitev spomina na vrbi, ki ju je mati Apolonija Šiftar posadila po koncu 2. svetovne vojne v spomin na svoja dva  sinova, ki sta bili  tudi dejanski začetek nastajanja Vrta spominov in tovarištva na Petanjcih. Dr. Vratuša bo zasadil tudi hrast, s katerim bo le še dodatno in posebej potrjena desetletja dolga njegova povezanost  z ustanoviteljem Vrta, prijateljev Vrana in Vaneka.

“Vranova vrba in hrast”  bosta v spomin in opomin na izjemno ustvarjalen prispevek dr. Antona Vratuše za ohranjanje in razvoj Vrta spominov in tovarištva kakor tudi njegove neizmerne vneme pri ustanavljanju  Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, njenem delovanju na kulturnem, znanstvenem izobraževalnem, mednarodnem in na področju  medgeneracijskega sodelovanja ter njeni aktivni vlogi  v lokalnem, slovenskem in čezmejnem okolju.