Občina Železniki, borci gorenjskih partizanskih enot, Združenje borcev za vrednote NOB Škofja Loka in Občinska organizacija za vrednote NOB Železniki

Vabilo na Martinj Vrh

na srečanje borcev gorenjskih partizanskih enot ter vseh članov in prijateljev Združenja borcev za vrednote NOB, ki bo v soboto, 4. septembra 2021, ob 11.00 na Puču (pri Potočnikovih) v Martinj Vrhu.
Slavnostni govornik na srečanju bo tov. Franc Franko, predsednik KO ZB Škofja Loka-mesto.
To srečanje je namenjeno v spominu na veličasten štiriletni boj vseh gorenjskih partizanov proti okupatorju in domačim pomagačem.
V tem območju je bil ustanovljen Škofjeloški odred, Prešernova brigada in Gorenjsko vojno področje, ki je pokrivalo vso Gorenjsko, razen Kamniškega območja. Njegova naloga je bila, da razvija na svojem ozemlju učinkovito in zaledno vojaško oblast. Ta naj bi operativne partizanske bojne enote razbremenila vseh vojaških zalednih dolžnostih.
V pestrem kulturnem programu bodo sodelovali KUD France Koblar, Francetovi orgličarji, Tone Habjan in Nejc Jemec. Ob tej priložnosti bodo podeljene plakete ZZB za vrednote NOB Slovenije, zahvale Združenja borcev za vrednote NOB Škofja Loka.

Vabljeni!