Spoznajte resnico o fojbah

Bliža se 10. februar, ko Italijani praznujejo spominski dan na eksodus in fojbe. Po lanskem poklonu predsednika RS Boruta Pahorja na fojbi laži pri Bazovici in s tem priznanjem vseh laži, bodo letos kljub Covidu 19 še naprej napenjali lok sovraštva in fašizma.
Najbolj popoln odgovor na njihove laži je knjiga Miloša Ivančiča FOJBA LAŽI, ki celovito razkriva njihove laži in namene ter prvič objavlja angleške dokumente o čiščenju tega opuščenega premogovniškega jaška ali Šohta po odhodu partizanske vojske iz Trsta. Objavlja tudi dokument, da so nato ta Šoht uporabljali kot komunalno smetišče, ki ga je nato očistilo podjetje Cavazzoni.
Knjiga razkriva tudi vso politično propagando in skrunjenje celo fotografij najhujših zločinov, ki so jih sami Italijani počeli nad našimi ljudmi.
Na koncu razkriva največjo sramoto, ki jo hočejo Italijani prikriti, da so prav oni sami že po prvi svetovni vojni zmetali v ta Šoht trupla svojih dezerterjev, ki so jih enote Borojeviča pri preboju soške fronte kar pustile za sabo.
Knjiga je apel Sloveniji in Italiji, da se ta sramotna fojba laži odpre in razkrije resnica. Ta resnica je za nas toliko bolj pomembna, ker je italijanska medijska vojna del spreobračanje zgodovine na račun mrtvih, ki jo tudi naša slovenska desnica vodi z tako imenovanimi povojnimi poboji in zahtevami po spravi na temelju laži in manipulacij.
Drugo dopolnjeno izdajo knjige Fojba laži lahko naročite po pošti na naslov: zdenko.kovacic@t-2.si ali po telefonu GSM 041 334 177. Cena za knjigo je 15 € + poštni stroški. Plačilo po povzetju.