Združenje borcev za vrednote NOB Celje vabi na spominsko prireditev in svečanost PARTIZANSKI MITING »CELJSKA KOČA 2017«, v spomin na boj 1. celjske čete poleti 1941, v spomin na legendarni prihod XIV. divizije na Štajersko v februarju 1944 in na odhod 130 rudarjev iz Pečovnika v partizane jeseni 1944, v nedeljo, 8. oktobra 2017 ob 11. uri na Celjski koči. 

Pozdravni govornik bo predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Celje, Marijan Petan, slavnostni govornik pa Matjaž Han, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije. V kulturnem programu bodo sodelovali člani Godbe Vrh nad Laškim, KUD Ljubečna, MPZ Gotovlje. Program bo povezoval Dušan Cafuta.

Odhod udeležencev pohoda Pečovnik – Celjska bo ob 8. uri izpred Gasilskega doma v Zagradu.

Odhod avtobusov iz Glazije bo ob 9. uri z vmesnimi postanki glede na prijave, povratek v Celje med 14. in 15. uro, po dogovoru.

Prevoz in hrana za člane Združenja s plačano članarino brezplačno (bloki), za ostale udeležence prevoz in hrana 5,00 €. Topli napitek brezplačno za vse udeležence mitinga.

Prosimo, da v krajevnih organizacijah zberete prijave udeležencev partizanskega mitinga in ga posredujete v tajništvo ZB za vrednote NOB Celje do srede, 4. oktobra 2017.