Pahor in Križman položila venca k spomeniku OF

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v počastitev državnega praznika dneva upora proti okupatorju v ponedeljek, 27. aprila 2020, v Kristalni dvorani Predsedniške palače nagovoril državljane. Ob tej priložnosti se je predsedniku republike z nagovorom pridružil Marijan Križman, predsednik Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije. Pred tem sta Borut Pahor in Marijan Križman položila venca k spomeniku OF v Rožni dolini.

V skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev v času epidemije novega koronavirusa covid-19 so v Uradu predsednika Republike Slovenije tradicijo dni odprtih vrat v Predsedniški palači prilagodili trenutnim razmeram. Zaradi velikega zanimanja so v Uradu predsednika republike za vse, ki so si želeli ogledati prostore palače, pripravili posodobljen virtualen sprehod po protokolarnih in delovnih prostorih predsednika republike. V počastitev državnega praznika je bila pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. (Foto: Daniel Novakovič/STA)

Venca na grob Janeza Stanovnika in Janka Heberleta

Ob državnem prazniku Dnevu upora proti okupatorju in 79. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda, smo se v ljubljanskih združenjih in krajevnih organizacijah spomnili padlih borcev in aktivistov.
Delegacije vseh naših Združenj in njihovih KO so polagale cvetje k obeležjem NOB na svojih področjih.
Delegacija ZZB NOB Ljubljana je položila cvetje na grob Janeza Stanovnika, nekdanjega predsednika ZZB NOB Slovenije ter grob Janka Heberleta, nekdanjega predsednika ZZB NOB Ljubljana.