Besedilo in foto: Miran Štupica

Člani ZB za vrednote NOB Vrhnika smo letos jeseni dokončno obnovili vse tri bivake pri spominski koči kurirske postaje TV-17 na Slemenih, za Ljubljanskim vrhom. Bivaki so bili potrebni nujne obnove, saj je lesena kritina popolnoma preperela, prav tako pa je medved s kremplji raztrgal spodnjo zaščitno folijo. Obnovo smo opravili v lepem vremenu ob koncu tedna, trajala pa je skoraj eno leto.

V spominski koči smo zamenjali stare fotografije z novimi, ob vhodu v kočo pa smo namestili dve varovalni ograji. V neposredni bližini smo postavili nekaj novih sedišč, ki bodo prav prišla ob vsakoletnih množičnih pohodih mimo TV-17 in sicer tradicionalnega pohoda Železniškega planinskega društva in pohoda Planinskega društva Vrhnika po t.i. Vrhniški planinski poti, kot tudi posameznim pohodnikom.

Naredili smo skoraj 400 prostovoljnih ur dela, porabili nekaj lepila in papirja, štiri kubične metre desk, nekaj kilogramov vijakov in žebljev ter okoli 30 litrov zaščitnega ekološkega premaza in že omenjene železniške pragove. Posebna zahvala velja Jelku Orel in Mitji Birtiču, ki sta s svojimi vozili pripeljala deske in pragove v bližino postaje TV-17, kot tudi Planinskemu društvu Železničar iz Ljubljane, s pomočjo katerega smo dobili tirne pragove.
Večino del so opravili: Vojko, Brane, Leon, Polde, Tugo, Jani, Zdravko, France, Teo in Miran.