Tradicionalna spominska slovesnost ob 74. obletnici boja v Jelenovem žlebu, ki so ga 26. marca 1943 vodili borci dolenjske operativne cone pod poveljstvom Milovana Šaranoviča skupaj z Gubčevo in Cankarjevo brigado, ob zaščiti Šercerjeve in Tomšičeve brigade in v katerem je bil razbit in uničen okupatorski italijanski bataljon iz divizije Macerata, bo v soboto, 25. marca. Na bojišču v Jelenovem žlebu bo ob 11. uri spominska ura, v športni dvorani v Ribnici pa osrednja proslava ob 13. uri.

Pohodne enote v organizaciji Planinskega društva Ribnica, sestavljene iz enot Slovenske vojske, slovenskih častnikov in planincev, bodo imele odhod iz Rakitnice ob 7.30 (pohod bo potekal po Rudeževi poti, po kateri sta Cankarjeva in Gubčeva brigada odstopali iz dotedanjih položajev v smeri Jelenovega žleba – pot je spominsko označena); iz Loškega potoka pa bodo pohodniki krenili ob 8.30 (planinci iz Loškega potoka in okolice). Pri spomeniku v Jelenovem žlebu bo ob 11. uri polaganje venca pred spomenikom ob častni straži Slovenske vojske, enote bodo položile cvetje na spominsko ploščo padlim v tem boju, sledila bo zgodovinska ura o poteku boja v Jelenovem žlebu. Vrnitev do lovske koče z avtobusom, če bo mogoče, drugače pa  peš do Rakitnice.

V športni dvorani v Ribnici se bo začela slovesnost s pozdravom župana občine Ribnica ter kulturnim programom ob 13. uri. Slavnostni govornik bo predsednik ZZB NOB Slovenije Tit Turnšek. Tovariško srečanje in pogostitev bo pripravila lovska družina Ribnica.

Iz Ljubljane bo organiziran prevoz za pohodnike ob 6. uri, za proslavo v Ribnici pa ob 11.30 izpred dvorane Tivoli. Prijave zbira ZB Ljubljana, Tatjana na tel. št.: 01/ 43-25-241.