Mini teater in Judovski kulturni center organizirata mednarodni festival Hiša strpnosti 2017, ki se bo začel v nedeljo 26. marca 2017 z otvoritvijo razstave Šanghajskega geta v Mini teatru na Križevniški 1 v Ljubljani, nadaljeval pa s projekcijo filma V prejšnjem življenju (Past Life, 2016). Festival bo potekal od 26. marca do 1. aprila 2017.

Dogodki v sklopu festivala se bodo zvrstili na različnih lokacijah po Ljubljani. V ponedeljek, 27. marca, ob 10. uri si bo mogoče v Mini teatru ogledati poučen film na temo strpnosti in sovraštva z naslovom Strah, slovenskega režiserja Dejana Baboška.  Sledilo bo predavanje Mirka Ilića iz ZDA z naslovom Simboli sovraštva. Na Trgu francoske revolucije bodo istega dne ob 12. uri predstavili razstavo plakatov svetovnih oblikovalcev na temo strpnosti. V sredo,  29. marca bo francoskemu filmu z naslovom Enkrat v življenju, sledil pogovor z Brankom Lustigom, preživelemu v holokavstu, sicer pa enim bolj znanih filmskih producentov (Schindlerjev seznam in mnogi drugi)

Celoten program festivala Hiša strpnosti obsega različna predavanja, razstave in filme, ki bodo na voljo širši javnosti vsak dan. Festival se bo zaključil 1. aprila s koncertom judovske tradicionalne glasbe.

Vsi dogodki v okviru festivala Hiša strpnosti v Ljubljani so brezplačni, karte lahko dvignete na blagajni Mini teatra na Križevniški 1, od 20. marca 2017. Več na : http://www.mini-teater.si/si/articles/3153/hisa-strpnosti.